Impressie

De omgeving van de theetuin

Het is hier gezellig en de tuin ligt in een bijzondere omgeving. In de landerij is het genieten van de rust met een heerlijk kopje thee, cappuccino, fris met een zoete of hartige lekkernij. Losse thee werd er gevraagd, daar heb ik op ingespeeld met diverse smaken zelfgemaakte thee. Het zijn heerlijke theetjes, het proberen waard. Het laagdrempelige en “doe maar gewoon” is op deze plek terug te vinden.

Genieten van deze bijzondere omgeving met historie van de Zaagmolens die hier vanaf 1631 hebben gestaan. Op nog geen 20 meter afstand ligt een pas gerestaureerde monumentale duiker. Verder ligt er in de omgeving een idyllisch haventje met weegbrug. In de theetuin is er meer interessante informatie te vinden over het gebied.

Iets over de naam ‘t Lokkertje

Over de naam heb ik niet lang hoeven na te denken. Onze achternaam is Lokker. Dus ’t Lokkertje was snel geboren. Daarnaast worden de mensen naar de theetuin ‘gelokt” door o.a. de roze bistrostoeltjes die tijdens de openingsdagen in de grasrandstrook staan langs het fietspad, aan de Steenbakkerijweg.

Enthousiaste bezoekers

De reacties zijn overweldigend. Wat fijn al de bezoekjes van vrienden, familie, enthousiaste dorpsgenoten, buurtbewoners, vakantiegangers, Middelburgers en mensen uit de Mortiere. Sommige brengen presentjes zoals servies, plantjes, bosje bloemen of planten. Dit is natuurlijk niet nodig, maar wel lief. Veel energie krijg ik hiervan.

Opening theetuin

De theetuin is in augustus 2021 uit enthousiasme gestart door Heleen Lokker. De zon scheen vrijdagmiddag 29 april uitbundig toen burgemeester Harald Bergmann Theetuin ’t Lokkertje opende aan de Zaagmolendijk 14 in Nieuwland.

De openingsceremonie was bedoeld voor omwonenden en dat heeft een reden. De burgemeester beklemtoonde in zijn toespraakje dat de tuin, waar ik sinds augustus vorig jaar al proefdraaide, snel is uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplaats voor de buurt. Ook bij de opening was een groot aantal omwonenden aanwezig.

Tot de hoofdgasten behoorde ook Neel Kodde. Zij hees samen met de burgemeester de vlag in top Dat heeft een voorgeschiedenis. De schuur bij de theetuin was namelijk vroeger eigendom van de familie Kodde. Na het overlijden van Jo heeft Neel Kodde de schuur aan ons verkocht.

Na de opening was er een gezellig samenzijn met de genodigden. Nick van Raaij (Grandpa Nick van de Sessieband) en Rob Maaskant speelden daarbij enkele keren vrolijke muziekjes op accordeon en trommel. Fijn wanneer je zulke artiesten bijna naast je hebt wonen. Dit initiatief is een prachtige aanwinst voor het dorp en omgeving. Het is genieten van de rust, het laagdrempelige en “doe maar gewoon” principe. Het is een bijzondere plek een omgeving met historie van de Zaagmolens die hier vanaf 1631 hebben gestaan.